Bli medlem

Branschorganisationen för företag som verkar för växtbaserade livsmedel.

Var med och påverka!


Växtbaserat Sverige riktar sig till företag som verkar i livsmedelskedjan och som står bakom organisationens mål om att främja en omställning till växtbaserad produktion och konsumtion av livsmedel. Privatpersoner, intresseorganisationer och andra aktörer kan bli stödmedlemmar.

Det pågår många processer på livsmedelsområdet, både i Sverige och EU, där det växtbaserade behöver en stark röst som kan lyfta fram fördelarna för klimatet och hälsan med att satsa på en omställning av jordbruket och livsmedelsproduktionen. Den växtbaserade livsmedelsindustrin kan bli nästa svenska succé – om rätt satsningar görs för ökad konkurrenskraft. Som branschorganisation verkar Växtbaserat Sverige för att detta ska bli verklighet.

Vill du eller ditt företag bli medlem och vara med och påverka?

Exempel på vad vi gör för att påverka

Branschrapport 2023 →

2022 har varit ett tufft år för både livsmedelsproducenter och konsumenter. Rysslands krig i Ukraina har skapat en akut situation inom många branscher, så även inom livsmedelssystemet. Trots detta ser vi en ljus framtid för växtbaserade livsmedel.

Branschrapport 2021 →

Fortsatt hög efterfrågan på växtbaserade livsmedel attraherar stora investeringar – världens ledare måste våga adressera maten och klimatet på COP26 som inleds den 31 oktober och se möjligheten med en utökad produktion och konsumtion av växtbaserade livsmedel.